Djurplågeriet

Djurplågeriet inom travsporten snackar de ju en hel del om. & jag själv som är djurvän som fan tycker de är hemskt!

Vissa av dessa stackars hästar lider av magsår (40%) & skador i munnen som orsakas av bettet. 10% sägs ha akuta skador i munnen & 70% visar teckan på att dom haft de. Hästarna får även lungblödning när dom överansträngs & blödande hovar är tydligen inte ovanligt eftersom dom tvingas springa barfota för att de ska gå fortare.

Läste om en häst som började tränas som 2åring, den klarade inte pressen & fick magsår. Nu när dom förbrukat den & gjort den sjuk, så skickas den på slakteri.

Under 1år dör igenomsnitt 3 hästar under tävling.

De skrivs även att vissa tränar sina hästar me el, alltså dom får elchocke i rumpan. Sen piskas hästarna väldigt hårt. Ibland får förarna böter, men de spelar ju ingen roll för dom när dom ändå drar in miljoner. De lönar sej heltenkelt att piska skiten ur hästarna eftersom böterna inte är allt för höga.

Läs mer om de här

Sorry

Hoppsan jag har slarvat med att uppdatera här:P Men de ska bli ändring på de!

Här i stan har de ju snöat en hel de, så här kommer de en vinter bild från g-stan.


Annars i veckan har de hämt massa, jag har börjat på körskolan te.x. Nu jävla nu ska ja ta mitt körkort;) Har även hunnit ut till syster Sandra i veckan. Hennes son Erik hade fått tillbax ögoninflamationen igen, så jag kom för å va städ hjälp. Fick torka typ alla ytor på Eriks nivå. Sandra hade även dragit ut en fotölj, alla soffa kuddar/dynor från soffan på vädring. Tror nog alla bassiluskor dog för de va ju rätt så kallt den dan.

Nu ihelg har de vart lungt som vanligt. Igår var min bror hit å hämtade massa kläder å grejjer. Sen åkte ja ut till syster Martina & åt middag. De blidde köttfärslimpa med mjukostfyllning me bacon i. Super gott!

Fan nu har min kamera i mobilen slutat funka! Å de betyder ju att ja inte kan lägga in nå bilder. Eller ja men har slut batteri i min digital kamera & laddaren är uppe i byn hos mamma.

Helg

Tjennix!

Ojoj herra har ju inte skrivit typ åp hela jävla veckan ju! Jaja ska skriva lite kort om veckan.

Nå den här veckan har varit allt annat än rastlös. Varit ute hos syster Sandra 2dagar på raken. Stackar sjuka syster har nu åkt på en jävla Ögoniflamation, började nästan skratta när ja fick se henne! Fan såg inte klockt ut, såg ut som en uppsvälld hummer eller nått i den stilen. Ögonlocken va sjukt svullna. Jaja men hennes hört ha blitt bra så hon kan ju promenera nu så de är ju ett + i alla fall.

Ida så har ja varit på sunderbysjukhus, varit me Erik medans Sandra & Anna varit hos läkaren. Så jag & Erik har lekt & raggat barnvagn runt på sjukan. Nu ikväll har vi haft typ kusinträff hon Erika. & alla respektiva var oxå me. Vi käkade tacos & de va grymt gott! Efter middagen så skickades alla killar iväg på Elvis kväll, men de visst dom själva inte om att dom skulle på. Dom informerades efter middagen att klä på sej för de står en taxi utanför huset. Men dom fick inte veta vars dom skulle, de fick dom se när dom kom fram. Aja nå de som återstår av den här kvällen kommer i alla fall att bli lungt.

Måndag

Hey.

Oioi va man hunnit me mycke idag:P Har för ovanlighetens skull vaknat strax efter 9.00, men dock efter att min mobil ringt i ca 30min fast me avbrott så klar. Mycke ovanligt för att vara mej att inte flyga upp ur sängen deräckt mobilen ringer & är klar vaken. Fattar inte att ja blivit så trött så ja inte fattar ett smack, fattar knappt att mobilen ringer på monarna. Stört som fan. Jaja men nu ska ja berätta va ja hunnit me idag.

Well dagen började me att vi skulle till lulebo. Nå bilen startade inte så vi fick tjorva me den. Så blidde stan istället å köpa reservdelar som vi ändå inte fick tag i. Jaja men sen lulebo. Där ja fick mej ett nytt tvättlås. Sen har vi vart till storheden å handlat lite oxå:) & nu ikväll har man vart till Emmelie å hjälpt å städa lite lätt i hennes nya lägenhet :P

 Nå den här köpte ja idag, mycket snygg:) Bild lånad härifrån

Hagaviken

Tjennix!!!

Japp idag är man ute i hagaviken igen, var ju här igår. Men jag blidde tvungen att åka tillbax eftersom jag hade glömt min mobil laddare här! & jag vill inte bli utan ström i mobilen, de driver en till vansinne. Jaja men nu är jag jätte glad! Min dator från korpis har kommit ner till luleå så ska plocka upp den när vi rullar mot storheden. Så nu kan ja börja blogga lite oftare, eller ja varje dag till & me eller ja flera ggr om dagen oxå om jag har tråkligt/ mycke å skriva :)

Men annars idag tror jag de blir rätt så lungt, har då inget planerat. Blir väl en mysig hemma kväll me Chicco som vanligt :) Men jag klagar inte, de är så mysigt å ligga å se film me min vovve. Han är ju en riktig krambjörn. Synd bara att han ska vara så stor så man inte kan ta han i famnen...

Har just skrivit ett recept här till Sandra, hon skulle gölra grekisk pytt i panna. Tycker de lät spännande :) Så jag lägger ut receptet här så ska jag ta & laga de här någon dag ;)


Grekisk pytt i panna

Du behöver för pytten:

2 st fläskfileér (ca 1kg)
1,8 kg potatis
1 röd & 1gul paprika
1gul lök
några tomater
1 burk fetaost

Marinaden för fläskfileén:

Tänk på att fläskfileén ska ligga över natten i marinaden!

1½ dl olivolja
½ dl  soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal olek
Lite salt & Peppar

Strimla fläskfileérna, smörj en långpanna & lägg i potatisen (ska täcka botten) salta över.
Sätt in potatisen i ugenen på 220grader i 10-15min.
Ta en ur pannan & strö över fläskfileén & marinaden.
Släng i den hackade röda & gula paprikan & gul löken.
Överst lägger du skivade tomater & fetaosten.
In i ugnen i ca 35-40min.

Dressing:

2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
4 vitlöksklyftor
några droppar lime
sätt lite italiensk salladskrydda om du vill:)



Åhhh

Tjenna!

Fan idag har ja inte gjort mycke alltså! Jag har sovit äti, sovit, äti gått till Emma. Eller ja har ju så klart vart ute på promenda me Chicco oxå. Men idag är en sån här dag då man bara är & man ids inte me ett skit.. Alltså en riktigt skit dag!

Men men imon tänkte ja göra nått mera vettigt i alla fall. Ska ut på storhedewn & byta ut selen jag köpte åt Chicco, köpte storlek 6 fast ja vet att han har 5, men 5an va slut:( Jaja så kan de ju gå, men den va inte lite för stor asså, jävligt stor. Sen måste jag ju förbi hos kusin som bor här brevid mej. Dom har ju fått barn så jag har varit & köpt lite baby kläder:)

Bio


Bild lånad härifrån

Ihelg var jag ut på bio & såg saw 5, den var som bra. Man fick veta massa om förra filmen, alltså om 4an. Så ja den var sevärd om man nu sett 4an. Rekomenderar den.

Haha måste berätta att filmen hade en åldersgräns från 15år. & jag fick visa legg innan ja fick gå in i biosalongen, alltså trodde snubben som legga mej att jag vart 14år!!! Men herra ser ja ut å va 14år, fan jag är ju 20år för helvete!

Happ happ men annars har helgen varit lugn & skön. Man har ju som börjat bli gammal å sliten så man orkar inte me massa upptåg nå mer:) Men har lagat go mat ihleg. De blidde potatis gratäng "receptet finns här på bloggen" & lövbiff i allround sås.

Recept
Lövbiff i allrondsås

ca ½kg lövbiff
1 pack grädde
mjölk
Allround marinad.
Majesena

Stek lövbiffen på hög värme & salta & släng på lite vitpeppar.
När alla biffar är stekta låt skyn som blev i pannan vara kvar & häll i grädden & 1dl mjölk.
Sätt lite majesena så den tjocknar lite.
Börja me ca 3-4 msk allround marinad.
Lägg fler msk me marinad om den är för mild "Jag mätte inte när ja hällde så".
Lägg i alla biffar & låt stå å småkoka ett tag.

De är skit gott ja lovar:)



Film



Dessa filmer köpte jag när ja var på en shopping runda. Eller närmare bestämt  på dollar store.
För er som gillar skräck så rekomenderar jag dessa, I like!

Bilderna lånade jag härifrån


Hagaviken

Tjenna!

Idag har man åkt ut till hagaviken till syster Sandra. Hon har fått en kortysån spruta i höften så hon har svårt att gå, så är här å assisterar henne me barnen å annat:) Hon påpekar här att de är inflamation i slemsäckarna. Jaja men idag har man hunnit me rätt mycke. Har varit me Anna & Erik till syster Martina & sökt efter min lapptopp, men utan resultat. Alla mina saker va längstin & uppstaplade as högt så nä. De löser sej nog, i värsta fall får jag väl köpa en ny dator. Fast de känns ju något onödigt å ha 3datorer! Men va faan, jag klarar mej fan inte utan dator!!! Vette fan vars min stationära är heller. Efter flyttarna i sommar är alla mina saker lite här å där så inte lätt å veta vars. Men när ja tar alla mina saker till nya lägenheten efter att Crille tömt på sina saker lär ju allt komma fram. Men men de kan ju som sagt dröjja.

Annars ikväll så är de ju i alla fall idol på tv:D Spännande höhö..


Dålig uppdatering:S

Hey!

Jaja har vart as dålig uppdatering här. Men nu är de så att min brors dator ha laggt av så jag har som ingen dator å uppdatera på. Men nu är ja hos Emma å uppdaterer lite granna:) Nå ja men de löser nog sej, ska hämta min egna dator från sysster. Fast först måste ja ta å omformatera den, den ha som blitt lite seg.

RSS 2.0