okt 27
Vecka 38

Komma snart?

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Hämtat från: http://www.blimamma.se/gravid-vecka-38.html

 

Sängen är ihop byggd & bäddad.

 

Mommo Kicki har varit med ullit & gulligt får till sitt nya barnbarn.

 

Känns som att de var jätte läääängt sen vi fick detta + på stickan :) Men nu snart är du här.


Utkast: Okt. 23, 2011

Tar tillbax att alla krämpor försvunnit, haha. De kom som ett brev på posten me foglossningar efter att jag damsugit & skurat här hemma. Nej jag pallar inte ens att städa.

Känner mej fruktansvärt trött idag. Irriterad & sur, om jag ska vara ärlig. Eller de är jag nästan varje dag. Men de är nog de att jag inte sover så fint. Tror jag knappt sovit 1 hel natt på 2 månader. Är uppe 3-4 gånger om natten på toa.

Oj råkade somna här mitt i allt:) Så fortsätter skriva NU. Sov 2 timmar & de behöävdes mår mycket bättre nu. Haft syster Martina här samt barnen på besök. Sitter nu & väntar på att Erik ska komma hem:) Han har vart å jagat älg. & minus grader ha de vart så inte så skönt i skogen skulle jag tro.

Fan har blitt nå jävla störningar på tv:n. Eller de är inte våran tv:s fel. De är ökx bostäders utag de är nå tjov på. Hemskt irriterande att de är skit bild.... Kanske skulle ringa å påpeka de även fast de är söndag. Asså man vill ju se tv.

bilder från 36


Bilder från vecka 36.


Har svullnat upp (samlat vätska)rätt mycke i ansikte,händer,fötter å vader.

Hoff vi är inne i vecka 37 idag. Känner mej stor & klumpig även trött mellan åt. Fast bäbisen har ju fixerat sej redan i vecka 33-34 tror ja de va. Skönt är de då, kan andas mycket lättare å kan röra mej lite bättre. Har inte lidit av dessa foglossningar heller på länge, tack å lov för de! Kanske är färdig töjd i höfterna då:P Har visserligen lite ryggbesvär å revben ännu, men mest bara på kvällarna. Men är förvånd hur bra jag mår fast jag är större än någonsin! Jag menar att jag har mått sämre tidigare i graviditeten me en hel del besvär. Fast nu som nästan bortblåsta & jag som trott att de bara skulle bli värre, men se där inte!

Bäbis sängen är instalerad i vårat sovrum nu:) Skötborde är hos Eriks mamma & pappa. Så den ska vi hämta här någon dag. BB väskorna är packade för oss alla 3. Bilbarnstolen är i bilen & allt annat är fixat. Eller lite små inköp från ica kvar :P Tvättservetter blandannat. Men sen ska allt vara i sin ordning :)

Nu ska vi luta oss tillbax å vänta på den stora dagen :) Bara rå om varanndra å ha mys här hemma innan våran nya familjemeldem kommer.


vecka 36

Go dag!

Nu är de 26 dagar kvar till beräknad förlossning. :) Shit va de går fort de här.
Känns ju i kroppen oxå. Ryggvärken har jag nu dragits me i snart 1 vecka skulle jag tro. Samt osmidig som ett kylskåp. Svårt att ta sej upp ur sängen å soffan. Förvärkar och allt annat som hör till.
Barnet har sjunkikt ner & fixerat sej så den är start klar. Nu väntar vi bara ut tiden.

Vi är väldigt spännda av förväntan & längtar att få träffa denna söta krabat. Man fattar nog inte va de är man har framför sej. De är för stort för att bara ta in. Men vet att de kommer bli något man inte kan sätta ord på. Underbart till att börja med.

RSS 2.0